Klejner

2 dl fløde
200 gram smør eller margarine
25 gram gær
2 æg
5 spsk sukker
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk vaniljesukker
revet skal af 1-2 citron
ca 500 gram mel
smelt smørret og når det er lunket opløs gæren heri
bland resten af ingredienserne og ælt dejen
lad den hæve 1 time

rulles ud til en ½ cm tyk plade
skær strimler på ca 10 x 4 cm
skær et snit i hver og vrid dem
koges i olie eller svinefedt

P.S. jeg fryser dem enkeltvis på et spækkebræt, kommer dem senere i en pose og tager dem ud jeg skal bruge efterhånden, da de er bedst nykogte

And for my American friends

2 deciliter cream
200 grams of butter or margarine
25 grams of yeast
2 eggs
5 tablespoons sugar
1 teaspoon carbamate
1 teaspoon vanilla sugar
grated shell of 1-2 lemon
about 500 grams of flour

melt the butter and when it is lukewarm dissolve the yeast in it
mix the rest of the ingredients and knead the dough
let it rise for 1 hour
roll out to a ½ cm thick plate
cut strips of about 10 x 4 cm
make a cut into each and twist them
boiled in oil or lard
I freeze mine and take the amount out I need, they taste best freshly cooked 😉